четвер, 20 вересня 2012 р.

6. Рататуй - "Ремі" :)

Привітики! 

Багато чула але не бачила мультика Рататуй тому вирішила знайти рецептика і спробувати зготувати :) Після того, як приготувала вирішила подивитись мультика, мабуть, це буде сьогодні.

Рататуй

моя назва - "Ремі ":)

Необхідні інгредієнти:
основне:
     3 баклажанчика (взяла такі цікаві:-білий і полосками)
     5 помідорків
     1більший чи 2 менших кабачочки
соус:
     3 перчинки
     2 помідорчика
     2 цибулинки
     сіль (перець при бажанні)
заправка:
     2 зубчика часничку
     зелень
     олійка (бажано оливкова)

     
Спосіб приготування:
(основне) Баклажанчики ріжемо тонкими кільцями і пересипаємо сіллю (щоб гіркі не були), залишаємо хвилин на 30.Кабачочки і помідорки також ріжемо тонкими кільцями.


(соус) Перчики кладемо у форму для випікання і на 30хв. при температурі 180 градусів запікаємо (поки шкірка не почне чорніти). Виймаємо кладемо в пакетик (звичайний целофановий) і залишаємо студитись. Як остине виймаємо, знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками.


Нарізаю кубиками також цибульку і помідор (тих шо 2)


Смажимо цибульку (як трішки підрум`яниться) докидаємо перчик  і помідорки. Тушимо це доти доки не почне густіти (хвилин 5-7). Ставимо, щоб остигало.


Потім беру блендер і гарненько збиваю до однорідної масси.


Беру форму для запікання, виливаю наш соус, викладаю почергово:- баклажан, кабачок, помідор. 


(заправка) Нарізаю зелень і дрібненько часничок, доливаю оливкову олійку. Вимішую і поливаю наші овочі.Загортаю у фольгу і ставлю в духовку при 180 градусів на 1,5 годинки.


Отака, от вийшла смакота! Смачного Всім!







Немає коментарів:

Дописати коментар