неділя, 9 вересня 2012 р.

3. Суп-пюре з апельсинів і моркви - "сонечко"

Доброго дня! 

Неділя підкралась так швиденько, тому треба приготувати щось смачненьке. І на прохання готуватиму суп-пюре апельсиново-морквяний :). Давненько хотіла і ось сьогодні наважилась. 


Суп-пюре з апельсинів і моркви

(моя назва - "сонечко")

Необхідні інгредієнти:
     500г моркви
     1шт цибулі
     1 великий апельсин
     1 ч.л. фенхелю
     0.5 ч.л. зіри (кмин)
     1.5 ст. л. імбирю свіжого (натерти на дрібній терці) чи 2 ст.л. меленого
     1 долька часнику
     1 ч.л. солі
     олія




Спосіб приготування:
Моркву тру на грубій тертці. Цибулю дрібно ріжу. Часник натираю на дрібній тертці. Кмин і фенхель подрібнюю блендером чи кофемолкою (до стану порошка, кмин спочатку просушую на сухій сковороді).

Цедру апельсина натераю на дрібній тертці (білий слой апельсинки не тру). Розділяю апельсин на дольки, очищаю від плівки і кісточок. Отриману м`якоть  подрібнюю блендером (до стану пюре).
Смажeм цибульку на олійці 5хв., додаю натерту морковку, вливаю 1 ст горячої води, перемішую, накриваю кришкою і тушу 15-20 хв. на слабому вогні.


Морковно-цибульну :) масу охолоджую і перетираю на блендері до вигляду пюрешки. Нашу пюрешку переливаю в банячок, додаю 1.5-1.7 л горячої води, перемішую, додаю імбир, часник, сіль, кмин і фенхель - перемішую і доводжу до кипіння. Варю ще 10 хв. на маленькому вогні потім додаю апельсинову м`якоть і цедру, доводжу до кипіння, проварюю 1 хв. і знімаю з плити.
Накриваю суп-пюре кришкою і даю йому настоятись 15 хв.



Всім Смачного! Дякую. Приємного Всім дня!.

Щойно спробувала дуже цікавий на смак - солодко пряний, сподобається любителям незвичайних поєднань. Дійсно на любителя, багацько його не знямаєш, тому можна взяти половинку інгредієнтів і спробувати - сподобається приготуєте ще разок.

Немає коментарів:

Дописати коментар