середа, 12 вересня 2012 р.

4. Фаршировані баклажани - "лодочки"

Доброго Вам вечора!


Маю поганющий настрій і день був жахливий у повному розумінні цього слова :(
В такі моменти страшенно хочеться щось корисне зробити, щоб не вчудити якусь дурницю. Отож сьогодні я вже майже приготувала баклажанчики.

Фаршировані баклажани

(моя назва - "лодочки")

Необхідні інгредієнти:
     2 великих баклажана (я мала 2 синеньких і 1 купила біленький)
     400 г. м`ясного фаршу (мішаний купила)
     400 г шампінйонів (люблю маленькі)
     1 середня цибулина (дала 2)
     3-4 зубчика часнику
     300 г. сметани
     150 г. сиррку твердого
     100 г. зелені (петрушка, кріп)
     оливкова олійка для смаження
     сіль, перчик по смаку (перчик завжди даю різний)


Спосіб приготування:
Розрізаю баклажанчики повздовж на 2 половинки. Ножиком роблю глибокі надрізи по м`якоті навхрест (та обережно, щоб шкірочку не проколоти), присипаю сіллю і залишаю на 20-30хв. Потім промиваю, віджимаю чуть, щоб зайва сіль і гіркість вийшла.


Нарізаю цибульку невеличкими кубиками і обсмажую на олійці до золотистого кольору. Додаю фарш і обсмажую хвилин так з 20 (фарш гарненько розминаєио, щоб не було комочків). Солю і перчу по смаку.


Грибочки нарізаю маленткими кубиками і обжарюю на олійці близько 5-7 хв. Солю і перчу їх.


Якраз час підійшов, щоби повернутись до баклажанчиків. Ложкою виймаю м`якоть і нарізаю її дрібно, обсмажую на олійці близько 5-7хв.


В "лодочки" слоями викладаю: фарш, баклажани, грибочки. Посипаю зверху потертим (подавленим) часничком. Запікаю при температурі 200С 10хв.


Виймаю баклажанчики, заливаю сметанкою, посипаю тертим сирком і порізаною зеленню. Запікаю ще 10 хвилиночок при тій же температурці.


Все, готово .... смакота, а запах ммм....


Смачного! Дякую Вам.



1 коментар: