неділя, 31 березня 2013 р.

30. Соуси до м`ясного фондю - солоденький, бодрячок


 Доброго дня. 
Отримала в подарунок фондюшницю, тому вирішила гарно подякувати і приготувала фондю, м`ясне :). Та навіть і готувати не прийшлось, гості самі собі готувала. Я лише порізала м`яско (купила індичку, яловичинку і свининку) кубиками (2-3см) і приготувала соуси. 

Соус із журавлинкою

(солоденький)

 Необхідні інгредієнти:
     220гр. журавлини (я брала якоди і блендером їх перетирала)
     150гр. цукру
     2ст.л. соку лимону
     3ст.л. тертого хрону


Спосіб приготування:
Клюкву вимішала із цукром і варила 5хв. Потім вистудила, добавила хрін і сік лимону. Добре перемішала і виклала у блюдце. 
Соус готовий до споживання :) ще дуже пасує до стейчиків. 


Соус із томатів

(бодрячок)

 Необхідні інгредієнти:
     200гр. перетертих помідорів (у мене ще був перець перетертий в блендері)
     2ст.л. паприки (якщо бажаєте не адсько гостре давайте одну)
     2ст.л. сметанки
     2ч.л. соєвого соусу
     зелень і зубчик часничку я дала до смаку (цибулька, кріп, петрушку і часничок - перетерла в блендері)
     

Спосіб приготуванняи:
Помідори (з перцем) з зеленню поварила хвилин 5, остудила, добавила сметанку, паприку і соєвий соус. Ось і все.


Смачного :) 


P.S. соус, що посередині куплений (всяке ж буває коли готуєш щось вперше)




Немає коментарів:

Дописати коментар