середа, 16 січня 2013 р.

23. Карпаччо із лосося - "маде ін"

:) і знову я про, як то кажуть, наболіле!

Багато хто хвалить карпаччо та із задоволенням приходить у кафечечки-ресторанчики і споживає цю страву. Одного прекрасного дня із подругою і я вирішила піти спробувати цю прекрасну композицію :) Після чого вирішила погуглити і підгледіти, що ж там таке є у тому карпаччо (кілька інгредієнтів заставило задуматись) Знайшла гарненький рецептик, подруга спробувала і сказала, що смачно. Ось і я приготувала правда більш вдосконалила рецепт. Легко і дуже навіть смачно, навіть би сказала було б краще і смачніше ніж у кафешці якби готувала його частіше :) потрібно набивати руку. Стараюсь частіше готувати, надіюсь в майбутньому буде краще і краще. 

Карпаччо із лосося

"маде ін"


Необхідні інгредієнти:
     100гр. філе лосося (у мене було десь грам 300-350)
     10мл. оливкової олійки
     20гр. соусу Песто
     10гр. салатику Руккола
     5гр. кедрових горішків (смакота)
     лимон
     сіль, перець

Для соусу Песто необхідно:
     100мл. оливкової олії
     30гр. свіжого базиліку
     малий зубець часнику
     15гр. сиру Пармезан
     15гр. кедрових горішків
     сіль, перець


Спосіб приготування:
Спочатку приготую соус. Промиваю листочки базиліка і просушую їх серветкою. Кедрові горішки (очищені) обсмажую до золотистого кольору. 


Часничок дрібно ріжу. 


Сир Пармезан тру на терці. 


Всі інгредієнти засипаю у блендер і збиваю до однорідної маси. Соус готовий :) 

Починаємо підготування до приготування рибки. З філе знімаю шкурку, Промиваю його під холодною водою, просушую серветкою. Легенько відбиваю філе (обмотане харчовою плівкою) до одинакового вигляду, можна розрізати (має бути вміру тонкий широкий і подовгуватий шматок). 


Змащую філе соусом Песто і скручую в рулетик (соусом всередину). Замотую у харчову плівку і ставлю в морозилку до повного замерзання (години на 3).  


Беру велику плоску багано круглу тарілку. Посипаю її сіллю і перчиком (перчик бажано використовувати білий та в мене була суміш перців). Заморожене філе розгорнути із плівки, порізати тонкими кружочками і виложити в один слой на тарілку (з перцем і сіллю). 


Потім я рибку збризнула лимонним соком, посипала рукколою, тертим пармезаном і кедровими горішками. Ще було б дуже добре (але в мене не було) збризнути карпаччо бальзамічним соусом.


Смачного!!!!







Немає коментарів:

Дописати коментар