:) і знову я про, як то кажуть, наболіле!
Багато хто хвалить карпаччо та із задоволенням приходить у кафечечки-ресторанчики і споживає цю страву. Одного прекрасного дня із подругою і я вирішила піти спробувати цю прекрасну композицію :) Після чого вирішила погуглити і підгледіти, що ж там таке є у тому карпаччо (кілька інгредієнтів заставило задуматись) Знайшла гарненький рецептик, подруга спробувала і сказала, що смачно. Ось і я приготувала правда більш вдосконалила рецепт. Легко і дуже навіть смачно, навіть би сказала було б краще і смачніше ніж у кафешці якби готувала його частіше :) потрібно набивати руку. Стараюсь частіше готувати, надіюсь в майбутньому буде краще і краще.
Карпаччо із лосося
"маде ін"
Необхідні інгредієнти:
100гр. філе лосося (у мене було десь грам 300-350)
10мл. оливкової олійки
20гр. соусу Песто
10гр. салатику Руккола
5гр. кедрових горішків (смакота)
лимон
сіль, перець
Для соусу Песто необхідно:
100мл. оливкової олії
30гр. свіжого базиліку
малий зубець часнику
15гр. сиру Пармезан
15гр. кедрових горішків
сіль, перець
Спосіб приготування:
Спочатку приготую соус. Промиваю листочки базиліка і просушую їх серветкою. Кедрові горішки (очищені) обсмажую до золотистого кольору.
Часничок дрібно ріжу.
Сир Пармезан тру на терці.
Всі інгредієнти засипаю у блендер і збиваю до однорідної маси. Соус готовий :)
Починаємо підготування до приготування рибки. З філе знімаю шкурку, Промиваю його під холодною водою, просушую серветкою. Легенько відбиваю філе (обмотане харчовою плівкою) до одинакового вигляду, можна розрізати (має бути вміру тонкий широкий і подовгуватий шматок).
Змащую філе соусом Песто і скручую в рулетик (соусом всередину). Замотую у харчову плівку і ставлю в морозилку до повного замерзання (години на 3).
Беру велику плоску багано круглу тарілку. Посипаю її сіллю і перчиком (перчик бажано використовувати білий та в мене була суміш перців). Заморожене філе розгорнути із плівки, порізати тонкими кружочками і виложити в один слой на тарілку (з перцем і сіллю).
Потім я рибку збризнула лимонним соком, посипала рукколою, тертим пармезаном і кедровими горішками. Ще було б дуже добре (але в мене не було) збризнути карпаччо бальзамічним соусом.
Смачного!!!!
Немає коментарів:
Дописати коментар