неділя, 11 листопада 2012 р.

13. Котлети по-київськи - "ромашка"

Доброго усім дня. 
З настроєм не альо :( не знаю, що написати навіть :( тому просто почну рецепт.



Котлети по-київськи

("ромашка")

Необхідні інгредієнти:
     куряче філе - кількість за бажанням
     вершкове масло - 200гр.
     яйце - 1шт.
     борошно - 3ст.л.
     сухарі панірувальні
     олія для смаження
     зелень петрушки (посічена) - 4ст.л.
     перець мелений
     сіль - 0.5ч.л. + 1ст.л. води

Спосіб приготування:
Петрушку дрібно січу ножем. Беру масло кладу в миску і ріжу на частинки, додаю петрушку, лимонний сік і сіль розведену в 1ст.л. гарячої води. Добре розтираю ложкою до однорідної маси.


На дошку кладу пергаментний папір і на нього викладаю масло і формую його товщиною 1 см. Кладу масло в морозилку на 15-20хв.


Беру філешки, товсту частину великого філе обов`язково підріза. ножем так, щоби філе відкрилось наче "книжка". Розгортаю філе і відбиваю його але обережно, щоб не прорвати волокна, солю і перчу з обох боків. 
Всі філешки викладаю на тарілочку, щільно накриваю харчовою плівкою і ставлю в холодильник на 30хв. можна і на довше, наприклад, на ніч :)


Виймаю філе розкладаю на дошку (дошку застеляємо харчовою плівкою, щоби майбутня котлетка не прилипала до сухої дошки). Виймаю масло з морозилки, розрізаю його на необхідну для котлет кількість шматків. Кладу шматочок масла на філешку і огортаю його нею.


Готову до панірування котлетку кладу в холодильник і начиняю решту.Коли всі котлетки вже є готую одну тарілку з борошном, одну з панірувальними сухарями і одну із яйцем, збитим з невеликою кількістю водички.
Запаніровую котлету спочатку в борошні, потім в яйці і в сухарях (паніровка повинна бути щільною і покривати котлету з усіх боків). 
Запаніровані котлетки викладаю у посудину, дно якої присипаю панірувальними сухарями (щоб при смаженні не злізла паніровка кладу їх у холодильник на 2-3год., щоб підсохло яйце, або, якщо часу на це немає, то в морозильну камеру на 15-20хв., щоб яйце підмерзло). 


Розігріваю сковороду (суміш олії і вершкового масла в співвідношенні 1:1). Шар жиру на сковороді має бути не меншим за 1см. На великому вогні обсмажую котлетки з обох боків до румяної скориночки (приблизно 4хв.) Обсмажені котлетки викладаю у деко і кладу в розігріту до 180градусів духовку, випікаю до готовності 15-20хв. 


Смачного ВАМ!!!! 
Я подаватиму свої коклєтки з відварною цвітною капусткою. Мжливо, ВАС зацікавить:-  чому така моя назва ....хммм.... ці котлетки мала готувати ще у п`ятницю (цікава історія до них прикладалась, як ж без цього) та не склалось, а сьогодні я їх готувала спеціально для дуже хорошої людинки, вона наче сонечко :) для мене. так, як уже у мене є така назва тому вирішила зімпровізувати і побавитись із гарніром. Так співпало, що найшла саме те, що шукала:-  Ромашка це для тебе!



Немає коментарів:

Дописати коментар