неділя, 9 листопада 2014 р.

41. Баранина тушкована у власному соку - "варто спробувати"

.... надіюсь такого застою великого більше не буде :)
Сьогодні на вечерю пробую приготувати баранину. Багато чула і пробувала але якогось захоплення ще не отримала від цього цінного дієтичного продукту з підвищеним вмістом вітамінів :) надіюсь сьогодні отримати. 
Обрала надзвичайно простий рецепт. Отож ділюсь ним і з Вами!

Баранина тушкована у власному соку

"варто спробувати"


Необхідні інгредієнти:
    баранина - (4 шматка) близько кілограма
    цибуля - (взяла) 2 великих
    сіль - (в мене морська) за смаком
    перець - (завжди користуюсь сумішшю перців) за смаком
    олія - (мені смачніше з оливковою) не більше 5 столових ложок



Спосіб приготування:
Цибулю очистила від лушпиння і нарізала півкільцями. 


М'яско добре промила під проточною теплою водою, розділила на кусочки (в мене було на кісточці, задня частина) разом з кістками. 


Поставила на плиту каструлю (краще з товстим дном) влила в неї олію і виклала м'ясо, а потім цибулю. Тушкуємо на середньому вогні хвилин 15. По закінченню відведеного часу знімаємо кришку з ємності і додаємо трішки солі з с. 


Все добре перемішую, скориставшись дерев'яною лопаткою. Знову накриваю каструлю кришкою  і продовжую тушкувати страву у власному соку вже на маленькому вогні протягом 1,5-2 годин (не потрібно час від часу відкривати кришку і перемішувати все лопаткою, так як баранина повинна саме тушкуватись у концентрації своїх соків).
Як тільки вказаний час мине зніму кришку з каструлі, з допомогою столової ложки спробую на сіль рідину, в якій тушкувалось м'ясо та за необхідністю досолю. 
Гарно перемішаю страву :) і подам її з рисом.

.... ще годинку і зможу поділитись враженням від себе, бо від рідних чую ..., що це за такий специфічний такий запах 

.... неочікувана смакота, м'ясо ніжне і соковите - вартує спробувати і не раз!!!!


Смачного! 

























Немає коментарів:

Дописати коментар