неділя, 23 листопада 2014 р.

42. Яловичий язик - "MamaBravo"

Доброї усім неділі.
   Мабуть язик - одне з останнього, що я хотіла б приготувати але є завжди але :) 
я вирішила перейти через стандарти подачі язика у вигляді заливного або салату і приготую його з томатами, вином і каперсами. 
    Так, як "need to wait"  готується паралельно пишу ....

Яловичий язик

"MamaBravo"

Необхідні інгредієнти:
    язик - 1шт (трішки більше кілограма)
    сіль
    олія
    цибуля - 2шт (одну для бульйону)
    томати - 2шт
    часник - 3шт (один для бульйону)
    бульйон - (100-200мл)
    томатна паста - 1ст.л
    томати у власному соку - 450г
    біле вино - 100мл
    каперси - 20шт
    лимон
    петрушка
    лавровий листок, морква, перець горошком (для бульйону)



Спосіб приготування: 
    Язик залишаю мінімум на годину в холодній воді. Потім очищаю його за допомогою ножа, добре мию і залишаю в воді. Ставлю на плиту каструлю з водою, чекаю поки вона закипить. Беру язик поливаю (натираю) його добре лимоном (щоб язик не мав такого вираженого запаху) і кладу в каструлю (якщо каструлі великої нема, то язик можна розрізати на дві частини). Язик вариться в мене 30хв (ставимо іншу каструлю з водою, щоб не чекати поки закипить), а потім я його на іншу сторону перекидаю і варю ще 30хв. Опісля виймаю язик, воду в якій він варився виливаю. Заливаю каструлю водою (котра в мене встигла закипіти в іншій каструлі) кладу язик, додаю лавровий листок, моркву, цибулю, перець горошком і варю ще годину.


Після того, як пройшла година язик кладу в холодну воду і здираю з нього шкуру :). 


Нарізую тонкими поздовжніми кусочками, відкладаю їх вбік і приступаю до соусу.


Помідори очищую від шкірки, розрізаю на четверо. Цибулю очищаю і нарізую також на четверо. 


Подрібнюю помідори, цибулю і часник за допомогою блендера.


В нагріту сковорідку додаю олії, викладаю подрібнені помідори з цибулею і часником додаю томати у власному соці, томатну пасту, вино, 3 ложки бульйону, сіль, перець. 


Потім додаю нарізаний язик і каперси. Поки страва готується на повільному вогні нарізую лимон, використовую петрушку для прикраси.


Язик буду подавати з рисом.


  Дійсно сам язик без смаку але томати і спеції надали йому аромату та соковитості :) я переконалась, як такого язика я не люблю. 
    Спробувала язик лише через користь і вітаміни які в ньому присутні.

Немає коментарів:

Дописати коментар