вівторок, 19 лютого 2013 р.

27. Качка по-пекінськи - "лямурчик"

Ну привіт :) 
Нарешті напишу цього рецепта. Він дійсно заслуговує бути написаний і приготовлений. Та має один нюансик - це час приготування який складає добу перед подачею на стіл. Сподобався "лямурчик" Усім і навіть не тому, що був день Святого Валентина :), а таки був!!!! і, мабуть, найкращий у моєму житті.

Качка по-пекінськи

 "лямурчик"

Для млинців:
     вода 1ст.
     яйце 1шт.
     молоко 2/3стакана (дала більше молока ніж води)
     мука 1ст.
     олія оливкова 2ст.л.
     зелена цибулька 0,5пучка



Змішую муку з водою і яйце. Додаю молочко, олію і цибульку (дрібно посічену). Перемішую до однорідної маси і випікаю млинці (олії не потрібно в сковороді).


 Необхідні інгредієнти:
     качка жирна, м`ясиста 2-3кг (взяла найбільшу яка тільки була у "сільпо")
     херес 1ст.л.
     сіль крупна
     мед 4ст.л.
     олія кунжутна 1ст.л.
     соєвий соус 4ст.л.
     куркума 1ст.л.
     перець чорний свіжомелений 1 ст.л. (давала суміш перців)
     вода 1ст.


Спосіб приготування:
Перед приготуванням качки, її потрібно розморозити. Для цього за кілька днів до приготування необхідно витягнути її із морозилки в холодильник. потім витягнути її і при кімнатній температурі розморожувати 10 годин (моя качка була з супермаркету, тому одразу була розморожена).

Мию качку в холодній воді, видаляю волосяний покрив, якщо такий присутній :) Гострим ножем відрізаю верхні фаланги крил. Зрізаю зайвий жир. Насаджую качку на вилку і поливаю її кипятком. Витираю качку рушничком. Беру херес і натираю ним качку з усіх сторін, в тому числі і з середини. Залишаю її на 10хв. полежати при кімнатній температурі. Потім натираю качку сіллю. Беру стакан з водою, вставляю його в качку, а саму качку на блюдо (на піднос). Кладу качку в такому вигляді в холодильник на 12 годин. Періодично виливаю з блюда (підноса) воду.


Через 12 годин качку змащую (2ст.л.) медом тонким рівномірним слоєм. І ставлю назад у холодильник на 12 годин. 


Наливаю у деко воду. Нагріваю духовку до 190 градусів. Викладаю качку на решітку грудинкою догори. 


Поміщаю ришітку на деко і це все огортаю фольгою. Ставлю качку в духовку і  запікаю 60-70 хвилин.


В посудину викладаю куркуму, олію кунжутну, перець, соєвий соус, добре перемішую. 


Витягаю качку, фольгу забираю. Кісточкою обмазую качку масою. 


Збільшую температуру духовки до 260 градусів. Поміщаю качку на решітці в духовку (деко залишаю внизу, бо скапуватиме рідина) і запікаю 25хв. 


Якщо качка почне підгорати, то потрібно зменшити температуру і збільшити час запікання.
Мед (2ст.л.) з`єднюю з соєвим соусом (2ст.л.) і взбиваю. Витягую качку і змащуюю її. Ставлю духовку в режим - гриль. Запікаю 10 хвилин до золотистої хрустящої скоринки. 


Подавала качку з блінчиками, соєвим соусом і цибулькою - порей. Смачно :)





4 коментарі:

  1. ням ням, навіть мурчику дісталося)

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже гарний рецепт. але... стакан - це, насправді, склянка, слой - шар, крупна сіль - груба (грубого помелу) сіль, решітка - ґрати, кісточка - пензлик, блінчики - млинчики. Якщо поміняти русизми на гарні українські слова, рецепт від цього тільки виграє, повірте!

    ВідповістиВидалити
  3. Комусь дано готувати, а комусь гарні українські слова підбирати.
    Якщо поміняти русизми на гарні українські слова, рецепт від цього тільки виграє, повірте! та смачнішим і гарнішим страва не стане - блог готування, а не правильності слів.

    ВідповістиВидалити