субота, 13 жовтня 2012 р.

9. Лазанья - "кучерява Ксю"

Привітики Вам.

Сьогодні день м`яко кажучи .... :(. Та маю для Вас сюрприз, напевне, все таки для себе :) Я сьогодні не головний персонаж на кухні - це суперськи. До мене прийшла моя Ксю і саме під її керівництвом я готую мега кльову штукенцію. Отож рецепта я не знаю, тому Ксю вперед, все в твоїх руках.


Лазанья

"кучерява Ксю"

Отже, мої любі, шо нам треба:
9 листів для лазаньї (знайдете в будь - якому супермаркеті чи магазинчику італійських продуктів)
2 курячих філе (мона 0.5 кг свинного фаршу)
4 маленьких помідорки
1 ст.л. муки
0,5 літра молочка
50 гр. масла 
по 50 гр. різних видів твердого сиру (в нас був гауда, голандський і якийсь червоний томатно - трав'яний)
сіль
суміш перців
базилік
орегано
петрушка зелена
1 зубок часничку


Спосіб приготування:
Отже, спочатку готуємо наш соус під назвою "Бешамель". 
Для цього розтоплюємо масло й поступово додаємо муку. Помішуємо на повільному вогні та не прожарюємо муки. Далі поступово вливаємо молочко й далі помішуємо, не допускаємо утворення комків. В процесі солимо і перчимо за смаком, додаємо розчавлений зубок часничку. Далі повільно помішуємо до того моменту, поки не досягнемо консистенції густої сметани. 


Відставляємо наш соус холонути і приступаємо до "м'ясної частини". Спочатку на олії (ми брали оливкову) пасеруємо цибулю до прозорого стану й додамо нарізані на мілкі кубики шматки курячого філе. Прожарюємо їх разом до напівготовності, й поступово додаємо мілко нарізані помідорки. Також для ше більшої томатності можна додати томатну пасту або мамину улюблену аджичку:) Звичайно додаємо за смаком сіль, перець, орегано.



Приготували. Шо далі? А далі проварюємо на підсоленій воді листи лазаньї (кожен окремо).


Все готове! Тепер починаємо складати нашу мозаїку:) На дно скляної форми густо наливаємо соус Бешамель, далі викладаємо по черзі 3 листи лазаньї, на них курочка - сир - соус - знов листи. 


І так 2 рази. 

Верхній шар поливаємо соусом й посипаємо тертим сиром. Потім ставимо в духовку на 40 хв при температурі 200 градусів.


Поки чекаємо мона попити чайку з любімими друзяшками чи просто придумати шось бєшене. Вкінці готування посипаємо нашу лазанью зеленими ароматними травами й приправляємо посмішкою:)



Всім смачного!!!! Лазанья запеклась, запах ммм..., мега класно виглядає і навіть не сумніваюсь в тому, що буде ямі.


Сонечко моє, дякую Тобі!!!! цьоммм.... 

Немає коментарів:

Дописати коментар